Andre Veldkamp koestert als boer de weidevogels op zijn land met hart en ziel ook al zijn de overlevingskansen van een kuiken minimaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Andre Veldkamp koestert als boer de weidevogels op zijn land met hart en ziel ook al zijn de overlevingskansen van een kuiken minimaal. © Bert Kamp

Boer André uit Luttenberg gooit alles in de strijd om kuikens te helpen overleven

Keihard vechten voor je leven. Dat is het lot van weidevogel kuikens. Ook al koestert de boer met hart en ziel de nesten, bezaait hij stroken vol kruiden en weert hij roofdieren van zijn land. Want eenmaal uit het ei, wacht ze de grootste uitdaging; overleven! ,,En dan is het toch aan de natuur’’, zegt André Veldkamp.

 1. Karavaan rijdt coronaproof langs geslaagd Dalfsen: gefeliciteerd!
  PREMIUM
  video

  Karavaan rijdt corona­proof langs geslaagd Dalfsen: gefelici­teerd!

  Voor de derde keer trekt vandaag een ‘felicitatiedienst’ door de gemeente Dalfsen om geslaagden in het zonnetje te zetten. Tientallen scholieren die vandaag te horen kregen dat ze hun diploma hebben gehaald worden gefeliciteerd door vertegenwoordigers van de gemeente en jongerenwerkers. In drie met kleurrijke slingers en linten versierde auto’s rijden ze coronaproof kriskras door de dorpen en buurtschappen.
 2. Zo was een flatje in Hardenberg het distributiepunt voor wietkwekerijen in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Zo was een flatje in Hardenberg het distribu­tie­punt voor wietkweke­rij­en in Oost-Nederland

  Een centraal distributiepunt voor de bevoorrading van meerdere wietkwekerijen in Oost-Nederland stond volgens het Openbaar Ministerie in 2017 in Hardenberg. In totaal zes verdachten verschijnen vandaag en morgen voor de strafrechters in het onderzoek met de vreemde naam ‘Honda Civic’, dat draait om de vondst van in totaal vier kwekerijen in Olst, Hardenberg en Staphorst in januari en april 2017.

Salland