Het is een kostbare wens die Bert Boerman komende woensdag op het bureau deponeert van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Verdubbeling van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal tot vier rijbanen kost al met al 407,7 miljoen euro, inclusief btw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is een kostbare wens die Bert Boerman komende woensdag op het bureau deponeert van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Verdubbeling van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal tot vier rijbanen kost al met al 407,7 miljoen euro, inclusief btw. © Anke Arts

Boerman zet alles op alles voor volledige verbreding van N35

Er ontstaan onoverkomelijke problemen indien de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal niet snel promoveert tot autoweg met ongelijkvloerse kruisingen en een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Die wens staat volgens Bert Boerman met stip bovenaan het verlanglijstje van de provincie Overijssel.

  1. Amerikaan verrast Deventer met ingekleurde foto’s van Etty Hillesum: ‘Bewonderaars over hele wereld’
    PREMIUM

    Amerikaan verrast Deventer met ingekleur­de foto’s van Etty Hillesum: ‘Bewonde­raars over hele wereld’

    Met het verschijnen van haar biografie staat Etty Hillesum internationaal vol in de schijnwerpers. In dat licht toont het Etty Hillesum Centrum in de Deventer binnenstad bijzondere foto’s van haar. Oorspronkelijk in zwart-wit, nu ingekleurd. Het centrum hoefde er niets voor te doen; een mysterieuze Amerikaan bewerkte de foto's. ,,Bijzonder, ook dat hij de band tussen Etty en Deventer kent.”