Archiefbeeld / De Schoonhetenseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld / De Schoonhetenseweg. © Ronald Hissink

Bomenspecialist haalt miljoenenaanpak Raalte in Schoonhetenseweg onderuit: ‘Welke expertise is hier gebruikt?’

Het wordt alsmaar onrustiger over de miljoeneninvestering die de gemeente Raalte wil doen in de Schoonhetenseweg. Een nieuw rapport van bomenspecialist De Bomenconsulent is zeer kritisch op de plannen die liefst 3,2 miljoen euro moeten kosten. De onderzoeker spreekt onder meer over een sterfhuisconstructie en vraagt zich zelfs af welke expertise er vanuit de gemeente is gebruikt als het gaat om het behoud van de monumentale eikenlaan. Het is niet voor het eerst dat er vanuit externe onderzoeksbureaus kritiek klinkt op het plan van Raalte. Hoe zit het precies? 

1 reactie

 • H Wit

  2 maanden geleden
  Het meest eenvoudig is de T-kruising Schoonhetenseweg-portlanderdijk af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Krijg je van drie kanten een doodlopende weg die alleen zinvol gebruikt kan worden t.b.v. aanliggende percelen. Probleem opgelost.
 1. Advies na extern onderzoek duidelijk: gemeente Raalte moet Schoonhetenseweg (tijdelijk) afsluiten
  PREMIUM

  Advies na extern onderzoek duidelijk: gemeente Raalte moet Schoonhe­ten­se­weg (tijdelijk) afsluiten

  De gemeente Raalte heeft vorige week het plan gepresenteerd om miljoenen te investeren in de Schoonhetenseweg en de Portlanderdijk. Daarmee zou onder meer het asfalt verbeteren en wordt het onaangenaam om deze wegen te gebruiken als afsnijroute. Omwonenden, die de investering niet vertrouwden, hebben een extern onderzoeksbureau uit Den Haag in de arm genomen. En dat bureau adviseert: onderzoek het inzetten van een barrière of afsluiting van de weg.
 2. Bewoners Schoonheten vertrouwen investering 3,2 miljoen van gemeente in weg niet: ‘Zeer kritisch op dit plan’
  PREMIUM

  Bewoners Schoonhe­ten vertrouwen investe­ring 3,2 miljoen van gemeente in weg niet: ‘Zeer kritisch op dit plan’

  De gemeente Raalte weet het zeker: de Schoonhetenseweg is klaar voor de toekomst nu er een plan is voor een grondige opknapbeurt. Een investering van 3,2 miljoen euro moet er onder meer voor zorgen dat het slechte asfalt verleden tijd wordt. Hoewel er volgens de gemeente draagvlak heerst onder omwonenden, zien zijzelf dat toch anders: ,,We zijn zeer verontrust. Het zijn mooie plaatjes, maar we geloven niet dat dit iets gaat worden.’’
 3. Olst-Wijhe gunt bijstandsgerechtigden giften tot 1200 euro: ‘Dat juich ik van harte toe’
  PREMIUM

  Olst-Wij­he gunt bijstands­ge­rech­tig­den giften tot 1200 euro: ‘Dat juich ik van harte toe’

  ,,Dat mensen straks iets extra’s mogen doen voor iemand in de bijstand zonder dat diegene gestraft wordt, vind ik echt een uitkomst. Dat juich ik van harte toe.’’ Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Voedselbank Raalte en omstreken, reageert positief op het besluit van de gemeenteraad van Olst-Wijhe dat bijstandsgerechtigden de mogelijkheid geeft giften tot 1200 euro per jaar aan te nemen zonder dat ze worden gekort op hun uitkering.

Salland