Gerwin Noltes uit Wijhe heeft sinds kort een boot maar rijdt naar Deventer om het vaartuig in de IJssel te laten zakken. Bij de Loswal is de trailerhelling veel te steil, vindt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerwin Noltes uit Wijhe heeft sinds kort een boot maar rijdt naar Deventer om het vaartuig in de IJssel te laten zakken. Bij de Loswal is de trailerhelling veel te steil, vindt hij. © FOTO HISSINK

Boot te water bij de Loswal in Wijhe? ‘Je rijdt je auto kapot of belandt in de IJssel’

De trailerhelling bij de Loswal is zó steil, dat watersportliefhebbers met een grote boog om Wijhe heenrijden om hun boot te water te laten. Doodzonde, vindt Wijhenaar Gerwin Noltes. Hij is een petitie gestart om er wat aan te laten doen.

  1. Zoveel weesfietsen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsgebied nu niet mogelijk is
    PREMIUM
    1

    Zoveel weesfiet­sen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsge­bied nu niet mogelijk is

    Vaak oogt de fietsenstalling bij station Raalte rommelig, liggen er fietsen op de grond of op andere plekken, of is het simpelweg vol. Volgens de gemeente Raalte komt dat door een grote hoeveelheid weesfietsen. Dat zijn fietsen die al langere tijd gestald staan en niet worden gebruikt. Het grote aantal weesfietsen maakt onderzoek naar het benodigde aantal plekken in de toekomst onmogelijk, dus worden alle fietsen gelabeld.