Volledig scherm
Joeri Loozeman, afgestudeerd HBO’er bouwkunde, werkt bij Mensink. De vier bedrijven die meedoen aan de Innovatiehub Salland, willen meer hoger opgeleiden binnenhalen. © Liselotte Kolthof

Bouwers proberen samen slimme jongeren binnen te halen

Vier bedrijven uit het Salland die actief zijn in de bouwwereld, hebben de handen ineengeslagen om jong hoogopgeleid talent uit de eigen regio binnen te halen. Nu gaan de jongeren vaak buiten de regio studeren en blijven daar ook hangen als ze gaan werken. 

De bedrijven uit Salland zijn individueel te klein om bijvoorbeeld zelf een communicatiemanager, een HTS’er voor duurzame bouw of een personeelsmanager in dienst te nemen, terwijl jonge studenten uit deze regio zich daar wel toe laten opleiden. Gevolg is dat zij bijvoorbeeld naar de Randstad verkassen om daar bij grote bedrijven wel de baan te vinden die ze zoeken.

Door samen studenten binnen te halen voor een stage, afstudeerproject of trainneeship, hopen Bouwbedrijf Mensink uit Broekland, Boerhof Projectinrichters (Heeten), Onderhoudsbedrijf Lenferink (Heino, Raalte) en Nijhof Installatietechniek (Broekland) goed opgeleide krachten in Salland vast te houden.

Eigen specialiteit

,,We zouden bijvoorbeeld wel een technicus binnen willen halen om circulair te bouwen, maar als Mensink zijn we daar zelf net te klein voor”, zegt Martin Jansen, die namens zijn bedrijf meedoet aan de Innovatiehub Salland, die met dat doel is opgericht. ,,Samen met de andere drie bedrijven, met elk hun eigen specialiteit,  kunnen we zo iemand wel binnenhalen.”

De vier bedrijven hebben innovatiemanager Silvana Pol uit Deventer voor acht maanden aangetrokken om de studenten binnen te halen. Zij legt contact met scholen als  Saxion in Deventer, de Technische Universiteit Twente en Windesheim Zwolle, maar ook met de Universiteit Utrecht om studenten binnen te halen. 

Aantrekkelijk

,,We willen studenten duidelijk maken dat er ‘aan deze kant van de IJssel’ ook interessante bedrijven zitten om te werken”, zegt Jansen. ,,Door ze eerst een afstudeer- of stageplek aan te bieden, hopen we ze ook voor de langere termijn aan de regio te binden. Door samen te werken, kunnen we ze banen aanbieden die voor deze jonge mensen ook aantrekkelijk zijn.”

 De innovatiehub hoopt ook te bereiken dat studenten met frisse ideeën komen die mogelijk een vast onderdeel van de vier bedrijven wordt. Het zou dan ook kunnen gebeuren dat  een student later in dienst wordt genomen bij het samenwerkingsverband van de vier bedrijven.

De Innovatiehub Salland is onlangs van start gegaan. Manager Silvana Pol is bij de opleidingen aan het peilen wie interesse heeft voor een opleidingsplek in de eigen regio. Vanaf februari kunnen ze bij de verschillende bedrijven aan de slag.   

Salland