De bouw van prefabwoningen van Slokker Innovate. Dit is een project in Ermelo. Deze woningen zijn inmiddels opgeleverd.
Volledig scherm
De bouw van prefabwoningen van Slokker Innovate. Dit is een project in Ermelo. Deze woningen zijn inmiddels opgeleverd. © Ruben Schipper

Bouwproject SallandWonen op losse schroeven na ophef over omstreden prefabwoningen Slokker

videoWoningbouwcorporatie SallandWonen twijfelt over de bouw van 20 kant-en-klare woningen door bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde. Aanleiding zijn de onthullingen van De Stentor over verzakkingen, scheuren en tochtproblemen met soortgelijke woningen in Apeldoorn, Zeewolde, Culemborg en Ede. 

De SP in Apeldoorn heeft inmiddels raadsvragen gesteld over de kwestie. Ook in die stad zijn onlangs tientallen van deze woningen opgeleverd. 

Twijfel kwaliteit

SallandWonen gaat de zorgwekkende signalen over de kwaliteit van de woningen nu eerst ‘diepgaand onderzoeken’. De corporatie maakte onlangs met trots bekend 20 prefabwoningen van Slokker te laten bouwen in Broekland, Raalte, Heeten en Olst. ‘In de pers zijn recent verhalen verschenen die twijfel doen ontstaan over de kwaliteit van de producten en de service van Slokker Innovate', schrijft de corporatie in een verklaring. SallandWonen beslist na de onderzoeksresultaten of zij definitief met de aannemer in zee gaan. ‘Ons uitgangspunt is dat onze huurders wonen in kwalitatief goede, veilige en betrouwbare woningen.’

Meeste gunstige prijs 

SallandWonen liet twee weken geleden weten dat eind van dit jaar wordt begonnen met de bouw van 20 prefabwoningen.  De corporatie liet destijds weten dat Slokker de aanbesteding won op basis van de meest gunstige prijs en kwaliteit. ,,Meerdere bedrijven hebben zich gemeld maar dit bleek het beste concept”, reageerde Marijke Kool, directeur-bestuurder van woningcorporatie SallandWonen twee weken geleden.

Kool laat nu weten: ,,Dat was een intentie-overeenkomst. We kunnen nog alle kanten op.” Of de corporatie al eerder in het voortraject problemen is tegengekomen bij andere projecten wil de directeur-bestuurder niet zeggen. ,,Ik heb geen zin om daarop in te gaan.”

Raadsvragen

In Apeldoorn heeft de raadslid Henri Kerkdijk van de SP-fractie inmiddels aan de bel getrokken over de Slokker-Spaarhuizen in de wijk ’t Podium. De partij wil weten of het gemeentebestuur al wist van de problemen met de huizen, en of er actie is ondernomen of nog ondernomen gaat worden.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
    PREMIUM

    Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

    Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland