De brasserie van het Holstohus in Olst laat niet meer zo vaak de vrachtwagen van de groothandel komen. Agus Velthuis (kok) en Wieneke Kolk (medewerker) gebruiken vooral lokale ingrediënten.
Volledig scherm
De brasserie van het Holstohus in Olst laat niet meer zo vaak de vrachtwagen van de groothandel komen. Agus Velthuis (kok) en Wieneke Kolk (medewerker) gebruiken vooral lokale ingrediënten. © Gerard Vrakking

Brasserie Olst haalt vlees en groenten voortaan om de hoek

In het Olster kulturhus zijn al lokale producten te koop, nu stapt ook de brasserie over op lokaal. ,,We gaan zelf naar de leverancier en horen het verhaal van de groenten.''

  1. Honderden miljoenen om weidevogel te redden, maar niets helpt: behalve bij deze boeren in Salland
    PREMIUM
    met video
    21

    Honderden miljoenen om weidevogel te redden, maar niets helpt: behalve bij deze boeren in Salland

    Ondanks 400 miljoen euro aan subsidies is het aantal weidevogels in Nederland de afgelopen twee decennia gehalveerd. Op het Sallandse platteland tussen Zwolle en Raalte doen de bedreigde grutto, kievit, tureluur en scholekster het echter wonderbaarlijk goed. Met dank aan een groep idealistische boeren. Maar een ongenode gast dreigt de boel te verpesten. ,,Als het zo doorgaat is de grutto hier straks verdwenen.”

Salland