Volledig scherm
De leerlingen van de Gerardus Majellaschool in Broekland hebben in korte tijd een imposante hoeveelheid schone doppen verzameld. Logisch dat hun gezichten in de lachstand staan! © FOTO HISSINK

Broeklandse basisschool in de ban van de dop

Hoe de behandeling in een klas van een tekst over plasticsoep kan leiden tot een actie waaraan de hele school meedoet en waarvan zowel het milieu als KNGF Geleidehonden profiteert. De 139 leerlingen van de Gerardus Majellaschool in Broekland zijn in de ban van het inzamelen van schone plastic doppen. Binnen enkele dagen hebben ze al bijna drie heel grote zakken vol verzameld. Die zijn afkomstig van onder meer frisdrank-, sportdrank- en shampooflessen en melkpakken.

De volle zakken gaan naar een blinde oom van juf Tamara van groep 7-8, die thuis in Deventer een inzamelpunt voor KNGF Geleidehonden heeft. Een kilo lege doppen levert deze organisatie 1 euro op. Voor de basisopleiding van een geleidehond is 5000 euro (circa 11 miljoen doppen) nodig. Van de doppen worden tuinmeubelen en pallets gemaakt. ,,De betrokkenheid van kinderen bij het goede doel en een schoner milieu ondersteunen wij als school van harte”, zegt schooldirecteur Ilse Kalter.

Volledig scherm
Zowel het milieu als KNGF Geleidehonden profiteert van de doppenactie in Broekland. © FOTO HISSINK

Salland