Volledig scherm
Burgemeester Martijn Dadema koopt de eerste roos van bloemist Peter Veldmaat, die een ware stormloop verwacht. © eigen foto

Burgemeester Dadema koopt eerste roos SamenLoop voor Hoop Raalte

Burgemeester Martijn Dadema kocht vandaag de eerste roos die bedrukt is met het logo van de SamenLoop voor Hoop in Raalte. Zijn goede voorbeeld zal door velen worden gevolgd, want de animo is groot.

Er zijn 500 rozen te koop à vijf euro. Donderdag in de winkel van Bloemen Korbeld, zaterdag en zondag bij de stand van de Raalter Lions Club op sportpark Ramele, waar de SamenLoop voor Hoop wordt gehouden. ,,Als er dan nog rozen over zijn, want iedereen reageert heel enthousiast'', meldt bloemist Peter Veldmaat.

De volledige opbrengst van de verkochte rozen is voor KWF Kankerbestrijding. Hoe het mogelijk is dat de tekst ook na het verwelken van de rozen zichtbaar is, blijft een raadsel van de kweker.

  1. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
    PREMIUM

    Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

    Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland