Opnieuw werden gisteren schapen aangevallen van de Heinose boer Coen Bosch (50).
Volledig scherm
PREMIUM
Opnieuw werden gisteren schapen aangevallen van de Heinose boer Coen Bosch (50). © Ronald Hissink, foto-inzet wildcamera

Burgemeester merkt verdeeldheid na vermoedelijke aanval wolf in Salland, maar kan niets doen

videoDrie dode schapen en twee zwaar gewonden. Op drie verschillende plekken in en om Heino werden de afgelopen dagen schapen aangevallen. Hoogstwaarschijnlijk door een wolf, die gisteren bij toeval werd vastgelegd door een wildcamera, vlakbij één van de drie weilanden. Burgemeester Martijn Dadema bespeurt gemengde gevoelens onder inwoners na de Sallandse slachtpartijen.

9 reacties

 • M.R. Chardonnens

  2 maanden geleden
  Nog 25 jaar wachten lopen hier de Vikingen, Dinosarussen, Neaderthalers weer rond, als we doorgaan met niet zuinig omgaan van planet komt ook nog de ijstijd terug.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  J@G Visser, gaat deze vlieger anders soms ook op voor onderwereldfiguren, radicale extremisten, drugcriminelen, verkrachters etc. want die hadden het hier jarenlang geweldig naar hun zin met alle softe straffen van de linkse justitie! En als loslopende honden, en dus geen wolven, hier een bloedbad onder schapen gaan aanrichten dan lijkt het me verre van verstandig om daar op te gaan jagen omdat de eigenaren daarvan dat niet zullen pikken, vooral niet als ze de verkeerde honden doodschieten!
 • JG Visser

  2 maanden geleden
  Afschieten dan ben je er gelijk vanaf
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Ik zou dit niet nemen Dat mijn dieren zo worden afgeslacht.Ik deed ze binnen en liet dit echt niet gebeuren.Anders zou ik een stroomdraad plaatsen. Van duizend volt Maar ik vindt dat wolven niet hier horen.Niet van deze tijd
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Stel dat er dadelijk ook nog schapen door lynxen, beren en jakhalzen worden gedood, zullen die hierna ook allemaal worden doodgewenst? Zou ik echter een schapenboer zijn geweest dan had ik meteen een stel waakhonden aangeschaft om zowel deze roofdieren als wolven weg te houden bij die schapen maar de meesten van deze woldragers zouden anders juist in de magen van (precies!) mensen gaan verdwijnen! Daarbij is Nederland niet te klein voor wolven maar veel meer voor mensen!
 1. Raalte is problemen leerlingenvervoer helemaal zat, vervoersbedrijf spreekt van overmacht
  PREMIUM

  Raalte is problemen leerlingen­ver­voer helemaal zat, vervoersbe­drijf spreekt van overmacht

  Het vervoer van 115 leerlingen in Raalte gaat alles behalve van een leien dakje. Sinds dit schooljaar doet Willemsen de Koning (WDK) uit Arnhem het leerlingenvervoer in de Sallandse gemeente, maar sinds de eerste schooldag zijn er veel zaken niet op orde. Nadat begin oktober al aan de bel werd getrokken door ouders en gemeente, is de maat nu vol. Is het vervoer uiterlijk 16 december niet beter, dan dreigt Raalte het contract te ontbinden. WDK wijst vooral naar de coronapandemie.
 2. Zeven Sallandse energiecoöperaties uit Olst-Wijhe en Raalte gaan samen verder: ‘Lokaal initiatief voorkeur geven’
  PREMIUM

  Zeven Sallandse energie­coöpe­ra­ties uit Olst-Wij­he en Raalte gaan samen verder: ‘Lokaal initiatief voorkeur geven’

  Er is een grote verandering op komst in de duurzame energiewereld in Salland. Zeven lokale coöperaties gaan samenwerken onder de naam Sallands Energietransitie Initiatief (SEI). Een unieke samenvoeging van lokale partijen uit zowel Raalte, als Olst-Wijhe. Ze zijn direct duidelijk: van gemeenten tot grondeigenaren, iedereen moet als eerst denken aan SEI bij duurzame plannen. ,,Doe je het via ons, dan heb je lokaal draagvlak al voor elkaar’’, zegt Simon Troost.

Salland