Burgemeester Martijn Dadema wordt opgejaagd door de Ajacieden Randy Rustenberg en Ignacio Tuhuteru (rechts).
Volledig scherm
Burgemeester Martijn Dadema wordt opgejaagd door de Ajacieden Randy Rustenberg en Ignacio Tuhuteru (rechts). © Liselotte Kolthof

Burgemeester Raalte - Sjaak Swart: 0-7

Wellicht lag de gemiddelde leeftijd wat lager, maar de voetballers van Rohda Raalte waren vanmiddag toch niet opgewassen tegen de coryfeeën die ooit namens Ajax furore maakte op de Nederlandse voetbalvelden. Rohda ging met 0-7 onderuit.

De vriendschappelijke wedstrijd maakte onderdeel uit van het grote feestprogramma dat vandaag in Raalte wordt afgewerkt vanwege het 90-jarig bestaan van de voetbalclub. Namens Ajax deden een aantal oud-spelers mee waarvan Sjaak Swart misschien wel de bekendste is. Rohda had haar eigen coryfee in de persoon van burgemeester Martijn Dadema. 

Samen met een aantal Rohda-voetballers vormde hij een samengesteld team dat het op de feestdag opnam tegen de ex-profs uit Amsterdam. Voor rust deed het sterrenteam het nog rustig aan (0-2), maar daarna liep de score snel hoog op. Vanavond staat er een groot feest bij Rohda op het programma.  

 1. HOFtheater in Raalte experimenteert er op los: ‘Schoolmusicals op onze planken met live stream voor familie thuis’
  PREMIUM

  HOFtheater in Raalte experimen­teert er op los: ‘Schoolmu­si­cals op onze planken met live stream voor familie thuis’

  Volle zalen trekt een theater momenteel niet, laat staan kijken naar de mogelijkheden om kleine groepen toe te laten. Want krijg je dan wel de sfeer die je wil hebben in een theater als er maar dertig man of honderd man zitten? Het HOFtheater in Raalte denkt op alle mogelijke manieren na om toch te openen vanaf 1 juni. ,,We hebben een culturele maatschappelijke functie. Wat kan, willen we doen. We gaan experimenteren.”
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Salland