Volledig scherm
Burgemeester Martijn Dadema wordt opgejaagd door de Ajacieden Randy Rustenberg en Ignacio Tuhuteru (rechts). © Liselotte Kolthof

Burgemeester Raalte - Sjaak Swart: 0-7

Wellicht lag de gemiddelde leeftijd wat lager, maar de voetballers van Rohda Raalte waren vanmiddag toch niet opgewassen tegen de coryfeeën die ooit namens Ajax furore maakte op de Nederlandse voetbalvelden. Rohda ging met 0-7 onderuit.

De vriendschappelijke wedstrijd maakte onderdeel uit van het grote feestprogramma dat vandaag in Raalte wordt afgewerkt vanwege het 90-jarig bestaan van de voetbalclub. Namens Ajax deden een aantal oud-spelers mee waarvan Sjaak Swart misschien wel de bekendste is. Rohda had haar eigen coryfee in de persoon van burgemeester Martijn Dadema. 

Samen met een aantal Rohda-voetballers vormde hij een samengesteld team dat het op de feestdag opnam tegen de ex-profs uit Amsterdam. Voor rust deed het sterrenteam het nog rustig aan (0-2), maar daarna liep de score snel hoog op. Vanavond staat er een groot feest bij Rohda op het programma.  

  1. Dorpshuis in Herxen wordt goede middenklasser in plaats van Ferrari

    Dorpshuis in Herxen wordt goede middenklas­ser in plaats van Ferrari

    Inwoners van Herxen krijgen een minder luxueus en energiezuinig dorpshuis dan was voorzien. Het mislukken van de spectaculaire verloting dit jaar, met prijzen als een Ferrari en vakantiehuis, noodzaakt Stichting Dorpshuis Herxen haar renovatieplan voor tweeënhalve ton te versoberen. ,,De ontmoetingsruimte en de zaal blijven intact. Niemand gaat er qua voorzieningen op achteruit”, verzekert Fred Dalhuisen, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Salland