Onder anderen Rick Overesch, Tonnie Groot Beumer en Harry Overkempe (van links naar rechts) ageren tegen het zonnepark op boerenland.
Volledig scherm
Onder anderen Rick Overesch, Tonnie Groot Beumer en Harry Overkempe (van links naar rechts) ageren tegen het zonnepark op boerenland. © Gerard Vrakking

Buurt richt hoop op politiek bij protest tegen zonnepark Stobbenbroekerweg

Omwonenden van de weilanden waarop het zonnepark in het Raalter buitengebied moet komen, zoeken in hun verzet bondgenoten bij de politiek. Zo willen ze met de raadsleden door het gebied fietsen. De lokale politici zijn uitgenodigd om op zaterdag 15 september met hun stalen ros naar de Stobbenbroekerweg te komen.

Melkveehouder Henri Groote Schaarsberg is van plan ongeveer 34 hectare weiland te verhuren aan Solar Provider Group. De exploitant van zonneparken wil aan weerszijden van de Stobbenbroekerweg zonnepanelen leggen. De voorgenomen aanleg van het zonnepark heeft voor beroering gezorgd bij buurtbewoners, die ijveren voor het behoud van 'het prachtige kleinschalige agrarische coulissenlandschap'.

Gastheer

Woensdag waren melkveehouder Tonnie Groot Beumer en anderen ook al gastheer voor een bezoek van wethouder Frank Niens en twee ambtenaren.

Salland