Marijke Geerligs schenkt koffie in voor de bezoekers bij de bakfiets van de Wijksafari in de Kortricklaan in Olst. Daar komt de golfslag van gesprekken tussen buurtbewoners op gang.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke Geerligs schenkt koffie in voor de bezoekers bij de bakfiets van de Wijksafari in de Kortricklaan in Olst. Daar komt de golfslag van gesprekken tussen buurtbewoners op gang. © Gerard Vrakking

Buurtfeest is vette buit van Wijksafari in Olster Kortricklaan

De bewoners van de Kortricklaan in Olst spraken voorheen nauwelijks met elkaar. Inmiddels organiseren ze samen een buurtfeest (27 oktober). De vette buit van de Wijksafari die in de laatste lente begon.

Het grijze asfaltlint van de Kortricklaan meandert als een rivier door zuidwestelijk Olst. De omgeving ziet er op het eerste gezicht geveegd en aangeharkt uit. Maar ondanks de honderden huisnummers kun je hier verdrinken in eenzaamheid. Gesloten gordijnen. Buren die onderling contact beperken tot een haastige groet. Weinig kinderen die samen op straat spelen. Een geschikte proeftuin voor de Wijksafari, die op den duur ook elders in het dorp op touw wordt gezet.

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland