Volledig scherm
PREMIUM
Jan en Boukje van Berkum komen al 5 jaar op de camping in Heino en nemen hun hond Tasco altijd mee. Kinderen en kleinkinderen komen straks ook nog op bezoek. © Liselotte Kolthof

Campings maken oppassen in zomer aantrekkelijk met speciaal opa en oma-arrangement

Het is een bekend probleem iedere zomer. De kinderen hebben zes weken vakantie, de ouders niet. Elk jaar is het weer een puzzel. Meer en meer campings en recreatieparken spelen handig op dit vacuüm in. Met zogeheten opa en oma-arrangementen wordt uitkomst geboden aan dit zomerse oppasprobleem.

Grootouders zijn natuurlijk ook voor en na de zomervakantie steun en toeverlaat van werkende ouders. Maar het speciale opa en oma-arrangement moet grootouders de komende weken met fikse kortingen naar de campings lokken en zo de kinderen uit handen van de ouders houden.

  1. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
    PREMIUM

    Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

    Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.

Salland