Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) staat de pers te woord over de aanpak van de stikstofcrisis.
Volledig scherm
Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) staat de pers te woord over de aanpak van de stikstofcrisis. © ANP

Christelijke boerenorganisaties vragen gebed voor minister Carola Schouten

De christelijke boerenbelangenorganisaties CGMV agrariërs en Contact Christen Agrariërs vragen zowel de kerken en geloofsgemeenschappen als de individuele burgers om voor minister Carola Schouten, haar medewerkers, het Rijk en de provinciale bestuurders te bidden. 

Volgens de twee organisaties raakt de stikstofcrisis ieder agrarisch bedrijf. Door de aanzwellende kritiek op de meetmethodieken van onderzoeksinstituut RIVM en WUR lijkt volgens CGMV agrariërs en Contact Christen Agrariërs een patstelling compleet. Voor minister Carola Schouten en haar medewerkers vraagt dit volgens beide belangenorganisaties veel leiderschap en stuurmanskunst. ,,Er ligt een zware verantwoordelijkheid op hun schouders. Alleen kunnen zij het niet redden, de steun van het gehele kabinet is nodig. Maar bovenal Gods kracht en wijsheid’’, schrijven beide partijen.

CGMV agrariërs en Contact Christen Agrariërs bevelen aan om tijdens bijeenkomsten en vergaderingen te bidden zodat ‘minister Carola Schouten in het bijzonder en allen die in ons land bestuurlijke verantwoordelijkheid uitoefenen, zich gedragen weten door het gebed om wijsheid door de Heilige Geest’.

Salland