Het nieuwbouwhuis aan de Wijhendaalseweg (links) staat te dicht bij het huis van mevrouw De Vries (rechts), zegt de zoon van mevrouw De Vries.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwhuis aan de Wijhendaalseweg (links) staat te dicht bij het huis van mevrouw De Vries (rechts), zegt de zoon van mevrouw De Vries. © Paul Nolens

Conflict om 30 centimeter van dit nieuwbouwhuis in Wijhe: 'Het is een absurde situatie’

Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe staat op nummer 3b een nieuw huis. Tot ergernis van de buurvrouw staat het huis te dicht bij haar erfgrens en niet in lijn met de andere woningen. Zoon Robert Jan de Vries heeft de bouw van de buurwoning van zijn moeder tot aan de Raad van State aangevochten. Zonder succes. Hij blijft zwaar gefrustreerd achter. 

 1. Inwoners Olst-Wijhe mogen zelf initiatief nemen voor windmolens: ‘Maar weerstand zal er altijd zijn’
  PREMIUM

  Inwoners Olst-Wij­he mogen zelf initiatief nemen voor windmolens: ‘Maar weerstand zal er altijd zijn’

  Vaak leidt de komst van windmolens tot weerstand. Bekende geluiden: ze zijn groot, lelijk en ze maken herrie. Olst-Wijhe ontkomt volgens de lokale politiek niet aan een aantal windturbines binnen de gemeentegrenzen. Door het initiatief nadrukkelijk bij de inwoners zelf te leggen, wil Olst-Wijhe de weerstand zo klein mogelijk maken. ,,Er zijn amper mensen die blij worden van windmolens’’, waarschuwt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring.
 1. Bekijk hier al onze voetbalsamenvattingen
  Play

  Bekijk hier al onze voetbalsa­men­vat­tin­gen

 2. Dit vinden de Urkers van de extra veiligheidsmaatregelen
  Play

  Dit vinden de Urkers van de extra veilig­heids­maat­re­ge­len

Salland