Dorpshuizen, buurthuizen en vrijwilligersorganisaties krijgen extra geld van de gemeente. Speeltuin Blekkerhoek in Raalte is een van de gelukkigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dorpshuizen, buurthuizen en vrijwilligersorganisaties krijgen extra geld van de gemeente. Speeltuin Blekkerhoek in Raalte is een van de gelukkigen. © gerard vrakking

Coronasteun Raalter dorpshuizen en verenigingen komt als geroepen: ‘We zijn gezond, maar teren in’

Naast de steun voor diverse culturele instellingen helpt de gemeente Raalte nu ook dorpshuizen, buurthuizen en vrijwilligersorganisaties een financieel handje. Er komt 46.000 euro beschikbaar als compensatie voor de inkomsten die de organisaties misliepen de afgelopen tijd. De steun is hard nodig, want de organisaties teren in op hun reserves. 

 1. Lammergier brengt op Lemelerberg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstreffer’
  PREMIUM
  foto's & audio
  1

  Lammergier brengt op Lemeler­berg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstref­fer’

  Een zeldzame lammergier zette de Lemelerberg de afgelopen dagen op stelten. De reusachtige vogel streek vanuit Zuid-Europa neer op de heide, waar het vrouwtje een door schaapherder Anita Wichers klaargelegd kadaver verorberde. Toen had ze het rijk nog alleen, maar later volgden honderden spotters. ,,Deze vogel is zo groot, die hoef je niet te zoeken.”
 1. Israël bombardeert huis Hamas-leider
  Play

  Israël bombar­deert huis Ha­mas-lei­der

 2. Verdwaalde ree gered in Zwolse woonwijk Assendorp
  Play

  Verdwaalde ree gered in Zwolse woonwijk Assendorp

Salland