Bas Diemel uit Heeten heeft een kinderboek geschreven. Dit deed hij op basis van zijn eigen ervaringen als huisman in coronatijd. Hier poseert hij met zesjarige zoon Jacob.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Diemel uit Heeten heeft een kinderboek geschreven. Dit deed hij op basis van zijn eigen ervaringen als huisman in coronatijd. Hier poseert hij met zesjarige zoon Jacob. © FOTO HISSINK

Dankzij corona kwam droom uit voor Bas Diemel uit Heeten: hij schreef kinderboek ‘Papa kan niet heksen’

Van werken bij een advocatenbureau op de Zuidas tot het schrijven van kinderboeken als huisvader in een dorpje in Salland. Het kan verkeren. De coronacrisis veranderde veel voor Bas Diemel uit Heeten. Zijn eerste kinderboek, Papa kan niet heksen, is net verschenen, het manuscript voor een tweede boek ligt bij uitgeverijen.

 1. Honderden miljoenen om weidevogel te redden, maar niets helpt: behalve bij deze boeren in Salland
  PREMIUM
  met video
  21

  Honderden miljoenen om weidevogel te redden, maar niets helpt: behalve bij deze boeren in Salland

  Ondanks 400 miljoen euro aan subsidies is het aantal weidevogels in Nederland de afgelopen twee decennia gehalveerd. Op het Sallandse platteland tussen Zwolle en Raalte doen de bedreigde grutto, kievit, tureluur en scholekster het echter wonderbaarlijk goed. Met dank aan een groep idealistische boeren. Maar een ongenode gast dreigt de boel te verpesten. ,,Als het zo doorgaat is de grutto hier straks verdwenen.”
 2. Frustratie bij GemeenteBelangen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen
  PREMIUM

  Frustratie bij GemeenteBe­lan­gen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen

  De grootste partij van Raalte, GemeenteBelangen, zat jarenlang onafgebroken in het college. Met een aanstaande coalitie van BurgerBelangen, CDA en VVD valt GB buiten de boot. Dat wringt bij de fractie. CDA was jarenlang coalitiegenoot en gaat voor het eerst inhoudelijk in op hun voorkeur voor BB. ,,De grootste partij buitensluiten? Draai het om: waarom zouden wij de grootste winnaar uitsluiten?’’, zegt Jeroen Neimeijer (CDA).

Salland