De Maria Onbevlekt Ontvangen, in het dorpshart van Heeten, is één van de zeven kerkgebouwen die de komende vijf jaar zal sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Maria Onbevlekt Ontvangen, in het dorpshart van Heeten, is één van de zeven kerkgebouwen die de komende vijf jaar zal sluiten. © Jeroen Jazet

De godslamp dooft in het Oosten: verdriet om sluiting van zeven kerken in Sallandse dorpen

Verdriet, woede en onbegrip. De sluiting van zeven kerken in Salland doet pijn. Katholieke dorpen vrezen de doodsteek voor het geloof en hekelen de zakelijke houding rond het besluit. Hoe massale kerksluiting in Oost-Nederland de lokale gemeenschap lijnrecht tegenover het aartsbisdom en de parochie zet.

  1. Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer
    PREMIUM

    Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer

    Wandelaars kunnen voorlopig nog hun geliefde rondje maken op landgoed Nieuw Rande. In Diepenveen liggen de laatste twee onbeveiligde spoorovergangen van Deventer. ProRail wil ze sluiten, uiterlijk in 2023. Het bedrijf heeft minder haast dan eerder aangenomen. Waar de gemeente Deventer afwacht, kwamen ze er verderop in Olst-Wijhe en bij ProRail wél uit. Die vergelijkbare wandelovergang wordt beveiligd. ,,Doodzonde als dit rondje in Diepenveen straks niet meer zou kunnen.”

Salland