De Maria Onbevlekt Ontvangen, in het dorpshart van Heeten, is één van de zeven kerkgebouwen die de komende vijf jaar zal sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Maria Onbevlekt Ontvangen, in het dorpshart van Heeten, is één van de zeven kerkgebouwen die de komende vijf jaar zal sluiten. © Jeroen Jazet

De godslamp dooft in het Oosten: verdriet om sluiting van zeven kerken in Sallandse dorpen

Verdriet, woede en onbegrip. De sluiting van zeven kerken in Salland doet pijn. Katholieke dorpen vrezen de doodsteek voor het geloof en hekelen de zakelijke houding rond het besluit. Hoe massale kerksluiting in Oost-Nederland de lokale gemeenschap lijnrecht tegenover het aartsbisdom en de parochie zet.

 1. Waarom Alfons uit Raalte tot de hoogste rechters wil vechten tegen 9 flitsboetes van ‘op hol geslagen flitspaal’
  PREMIUM

  Waarom Alfons uit Raalte tot de hoogste rechters wil vechten tegen 9 flitsboe­tes van ‘op hol geslagen flitspaal’

  Krijgt Alfons Schotman uit Raalte gelijk of niet? Aanstaande dinsdag neemt de bedrijfsleider van wasserij Lips Plus het in het Gerechtshof Leeuwarden op tegen het Openbaar Ministerie in de flitspaalzaak. Schotman wil dat 9 flitsboetes die zijn uitgedeeld door flitspaal 3552 tussen Wierden en Nijverdal teruggedraaid zien. Een paal die ‘op hol sloeg’ volgens Schotman. Een reconstructie over waarom Schotman uit principe de flitspaalzaak wil winnen.
 1. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari
 2. Hoofdcommissaris reageert op extreem geweld tegen politie
  Play

  Hoofdcom­mis­sa­ris reageert op extreem geweld tegen politie

Salland