Het plangebied voor de nieuwe wijk Olstergaard in Olst.
Volledig scherm
Het plangebied voor de nieuwe wijk Olstergaard in Olst. © Gemeente Olst-Wijhe

Definitief plan Olstergaard in Olst te bekijken

Belangstellenden kunnen  maandag in Olst het definitieve plan voor nieuwbouwwijk Olstergaard bekijken in het Holstohus. De gemeente Olst-Wijhe heeft de wijk samen met toekomstige bewoners ontworpen. 

‘We ontwikkelen de wijk met respect voor de natuur, het landschap en de cultuurhistorie. Daarnaast is er oog voor klimaatverandering. In Olstergaard wordt een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte erg belangrijk, naast het bouwen van unieke, duurzame woningen’, aldus de gemeente. Circulair bouwen is ook  een belangrijk onderdeel van het plan. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop.

Het definitieve ontwerp van Ode woonwijk is  maandag 28 oktober tussen 19.30 en 20.30 te bekijken op de eerste verdieping van het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanwezigen kunnen hier ook vragen over stellen. 

Bouwkavels

De gemeenteraad van Olst-Wijhe toetst in december het uiteindelijke ontwerp aan de gestelde doelstellingen, ambities en financiële kaders. Daarna volgt een besluit over de realisatie van het plan. De verwachting is dat in 2020 de bouwkavels in de verkoop gaan onder voorbehoud van bezwaar- en beroepsprocedures op het bestemmingsplan.

Salland