Schaapsherder Andre Kühn bij de schaapskudde van ’t Wierdense Veld.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder Andre Kühn bij de schaapskudde van ’t Wierdense Veld. © archief Lenneke Lingmont

Deze honden houden wolven weg bij de schapen op Sallandse Heuvelrug, maar duur is dat wel

videoSchaapskuddes met honden beschermen tegen aanvallen van een wolf: het werkt, maar het is wel relatief duur. En niet overal in ons drukbevolkte land toepasbaar. Dat blijkt uit een tweejarige pilot in opdracht van Bij12, dat aanvallen van wolven (zoals mogelijk afgelopen weekeinde in Emst) inventariseert en afhandelt.

 1. Olst-Wijhe gunt bijstandsgerechtigden giften tot 1200 euro: ‘Dat juich ik van harte toe’
  PREMIUM

  Olst-Wij­he gunt bijstands­ge­rech­tig­den giften tot 1200 euro: ‘Dat juich ik van harte toe’

  ,,Dat mensen straks iets extra’s mogen doen voor iemand in de bijstand zonder dat diegene gestraft wordt, vind ik echt een uitkomst. Dat juich ik van harte toe.’’ Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Voedselbank Raalte en omstreken, reageert positief op het besluit van de gemeenteraad van Olst-Wijhe dat bijstandsgerechtigden de mogelijkheid geeft giften tot 1200 euro per jaar aan te nemen zonder dat ze worden gekort op hun uitkering.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Salland