Wilfred en Harriëtte Knigge zijn voor even terug in Nederland. Na negen weken vakantie vertrekken ze weer voor hun werk naar Papoea Nieuw Guinea.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfred en Harriëtte Knigge zijn voor even terug in Nederland. Na negen weken vakantie vertrekken ze weer voor hun werk naar Papoea Nieuw Guinea. © Lenneke Lingmont

Deze Laag Zuthemers vonden in Papua Nieuw Guinea hun thuis: ‘Je kunt nooit de hele wereld redden, maar wel lokaal helpen’

De familie Knigge uit Laag Zuthem leeft een niet alledaags leven. Aan de andere kant van de wereldbol vliegt Wilfred Knigge (35) in kleine vliegtuigjes naar lokale stammen diep in de bergen en de jungle om ze te voorzien van de eerste levensbehoeften. Harriëtte (34) doet op haar beurt vrijwilligerswerk in een vrouwengevangenis en geeft ondertussen thuisonderwijs aan hun twee zoontjes. Een portret van een familie die in de stad Wewak, in Papoea Nieuw Guinea, haar thuis vond.

 1. Op 83-jarige leeftijd ziet Penninkhof zijn Diepenveense droom uitkomen: ‘Is wel meteen laatste kunstje’
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Op 83-jarige leeftijd ziet Penninkhof zijn Diepenveen­se droom uitkomen: ‘Is wel meteen laatste kunstje’

  Het kostte bloed, zweet en tranen en duurde een jaar of twintig. Ondanks tegenslagen is het Johan Penninkhof (83), bekend van de gelijknamige modeketen, gelukt. In Diepenveen stampte de modekoning een miljoenencomplex uit de grond. Dat is nu klaar. De luxe appartementen zijn verkocht en waar de detailhandel het over algemeen lastig heeft, trekt hij doodleuk vier nieuwe ondernemers naar het dorp. ,,We hebben zelfs huurders afgewezen, Penninkhof volgt echt zijn visie.”

Salland