Tot 1997 werden jongeren vanaf 17 jaar opgeroepen voor de militaire dienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot 1997 werden jongeren vanaf 17 jaar opgeroepen voor de militaire dienst. © Archief: Albert van den Boomen

Diensttijd vervullen? De plaatsen zijn er, nu de jongeren nog

De eerste 1350 maatschappelijke diensttijd-plaatsen zijn er in Oost-Nederland. Jongeren kunnen er vrijwillig aan het werk. ,,Het leeft nog niet echt bij de jongeren, maar dat komt vast.''

 1. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.
 2. Gemeente maakt 75.000 euro vrij voor kunstenaar die veelbesproken Olster tunnel gaat opfleuren
  PREMIUM

  Gemeente maakt 75.000 euro vrij voor kunstenaar die veelbespro­ken Olster tunnel gaat opfleuren

  Een kunstenaar neemt de veelbesproken fietstunnel in Olst onder handen genomen voor de opening voor inwoners. Hoewel de gemeente Olst-Wijhe niets verplicht is, maakt ze tienduizenden euro’s vrij voor kunst in de tunnel. Kunstenares Marina Nijdeken gaat de wanden van de fiets-voetgangerstunnel verfraaien. Of inwoners direct bij de oplevering door de tunnel kunnen fietsen, hangt af van een nog lopende rechtszaak.

Salland