Volledig scherm
De politie waarschuwt eigenaren van onbemande verkoopkraampjes op het platteland van Salland en Twente. Het komt steeds vaker voor dat dieven geldkistjes openbreken. © archief

Dieven schuimen onbemande verkoopkraampjes in Salland af

Eigenaren van onbemande verkoopkraampjes in Salland en Twente zijn gewaarschuwd: het komt volgens de politie steeds vaker voor dat dieven geldkistjes openbreken.

Ze vormen een bekende verschijning: hokjes, tentjes, parasols of gewoon een tafel bij inritten van boerderijen, bedrijven of woningen in het buitengebied van Salland en Twente. Bewoners bieden daar voor weinig geld groenten, fruit, bloemen en verse eieren te koop aan.

Een inwoner van Haarle merkte dat het kistje waarin kopers hun geld deponeren, was opengebroken. In de wijde omtrek schijnt dit vaker voorgekomen te zijn.

Niet lonend

Gedupeerden laten het er vanwege het vaak geringe geldbedrag meestal bij zitten en maken er geen melding van. Het is voor hen ook niet lonend om camera's op te hangen of om bij de koopwaar te gaan posten.

De politie adviseert de verkopers om zich aan te sluiten bij een Whatsapp-groep en elkaar te waarschuwen bij verdachte situaties. Ook krijgen zij het verzoek om de politie wel in te schakelen: ,,Voor ons maakt de hoogte van het geldbedrag niet uit. Het gaat om het principe.''

Salland