2Switch in Raalte.
Volledig scherm
2Switch in Raalte. © Google Streetview

Dieven staan met lege handen door alarm bij kringloopwinkel in Raalte

Inbrekers wilden in de nacht van dinsdag op woensdag hun slag slaan bij kringloopwinkel 2Switch in Raalte, maar stonden uiteindelijk met lege handen buiten. Waarschijnlijk werden ze verrast door het alarm, waarna ze de benen namen.

De kringloopwinkel aan de Heesweg is voor de tweede keer in korte tijd het doelwit, meldt Sandy Tibben, eerste verkoopmedewerker. ,,De vorige keer kwamen ze niet binnen, maar hadden ze wel het hek opengeknipt.’’

Op weg naar de kluis

Ook dit keer hebben de inbrekers het hek kapot gemaakt om binnen te komen. Vervolgens hebben ze de ruit van de kantine ingegooid en kwamen ze de winkel wél binnen. Het plan was waarschijnlijk om naar de kluis te gaan, maar ver kwamen ze niet. Eenmaal binnen werden ze verrast door een alarm, dat na een inbraak drie jaar geleden is geïnstalleerd. 

Het beveiligingsbedrijf nam samen met een medewerker na het afgaan van het alarm een kijkje. Toen ze het kapotte raam zagen, schakelden ze de politie in. Die heeft ’s avonds en de volgende ochtend sporenonderzoek verricht. ,,De winkel is woensdag gewoon open geweest, wij konden alleen even niet in de kantine zitten’’, zegt Tibben. 

Spijlen voor het raam

Ook al hebben de dieven niets buitgemaakt, vervelend blijft het voor het bedrijf wel. ,,We hebben wel schade. Het hek moet weer gemaakt worden en er zal een nieuw raam moeten komen’’, stelt Tibben. ,,Ook denken we na over extra beveiligingsmaatregelen, bijvoorbeeld spijlen voor het raam.’’

Salland