Hopelijk betekent de behandeling in Georgië straks een pijnvrij bestaan voor Zaïra.
Volledig scherm
PREMIUM
Hopelijk betekent de behandeling in Georgië straks een pijnvrij bestaan voor Zaïra. © Liselotte Kolthof

Doneeractie geslaagd: Zaïra (12) uit Luttenberg kan naar Georgië voor medische behandeling

Eindelijk goed nieuws voor de twaalfjarige Zaïra uit Luttenberg. De doneeractie om haar medische behandeling in het buitenland te betalen, is een succes gebleken.

Pijn

Zaïra kampt al sinds haar vierde met steeds terugkerende blaasontstekingen en darmproblemen. Dat betekent veel pijn, lichamelijke ongemakken en veel antibiotica. Artsen in Nederland staan machteloos tegenover haar aandoening. En dus moet Zaïra voor behandeling uitwijken naar Georgië. Daar worden patiënten met vergelijkbare klachten geholpen met zogeheten bacteriofagen, een natuurlijk alternatief voor antibiotica.

  1. Arbeidsmigranten mogen wonen op boerenerf in Olst
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten mogen wonen op boerenerf in Olst

    Arbeidsmigranten die op het platteland van Olst en omgeving werken, ‘wonen’ vaak in bed and breakfasts. Waar plek is, kunnen ze slapen. Zodra het toeristenseizoen begint, moeten de arbeiders regelmatig verkassen, van b&b naar b&b. Daarom heeft boer Rob Boerkamp aan de gemeente Olst-Wijhe gevraagd of het mogelijk is om een tijdelijke woonunit voor arbeidsmigranten op zijn erf neer te zetten. Boerkamp: ,,Het is voor deze mensen niet fijn als ze de hele tijd moeten verkassen.’’

Salland