Volledig scherm
Dagelijks gaan er 20.000 voertuigen over de N35 tussen Nijverdal en Wierden, met geregeld filevorming. © Lenneke Lingmont

Drukke N35 tussen Wierden en Nijverdal wordt snelle vierbaans

De N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt definitief een vierbaansweg. De maximum snelheid gaat dan ook omhoog naar 100 kilometer per uur. Met de verbreding tot 2 x 2, van elkaar gescheiden rijbanen, wordt in 2020 begonnen.

Vrijdag heeft minister Cora van Nieuwenhuizen het tracébesluit N35 Nijverdal-Wierden ondertekend.

Ongelijkvloerse aansluitingen

Het wordt niet zo maar een verbreding; er wordt veel aangepast. Er komen twee ongelijkvloerse aansluitingen op de N35. Dat is de aansluiting ’t Lochter bij de Burgemeester H. Boersingel (N347) en de aansluiting Wierden-West, bij de Nijverdalsestraat/ Haarkampsweg. Tussen deze nieuwe aansluitingen komt de N35 dichter bij de spoorlijn te liggen tussen Zwolle en Almelo.

Verder betekent het dat de N35 de Baron van Sternbachlaan, de Westerveenweg, Vossenbosweg en Stegeboersweg ongelijkvloers zal kruisen. De N35 gaat over deze wegen heen. De huidige oversteek bij de Dwarsweg wordt opgeheven. Er komt ook een ecoduct over de nieuwe weg en het spoor tussen het Notterveld

Verkeersveiligheid

De minister benadrukte het belang van deze ingreep. Het verkeer tussen Nijverdal en Wierden is toegenomen en dat is vooral in de spits merkbaar. Dagelijks gaan er 20.000 voertuigen tussen deze plaatsen over de weg. “Met de aanpak van dit traject zorgen we voor een vlottere doorstroming van het verkeer en verbeteren we de verkeersveiligheid. Dit is goed voor de bereikbaarheid in de regio.”

In het verleden zijn er zo’n 400 bezwaren ingediend vanuit Nijverdal-Oost en de Kruidenwijk over de weinige aansluitingen op de weg en geluidsoverlast.

Beroep aantekenen

Rijkswaterstaat legt het tracébesluit van dinsdag 15 januari tot en met dinsdag 26 februari 2019 ter inzage. Belanghebbenden die bezwaar willen maken kunnen vanaf dan binnen zes weken beroep aantekenen. Het Tracébesluit is in te zien in het gemeentehuizen van Hellendoorn en Wierden, maar ook in het het districtskantoor Oost van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Brugginksweg 6. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Salland