Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drukke ochtendspits met veel files in Oost-Nederland voorbij

kaart + updateHet was een drukke ochtendspits in Oost-Nederland. Op meerdere snelwegen en provinciale wegen stond het vast. Tegen 09.00 uur waren de wegen nagenoeg filevrij. Een overzicht van de knelpunten:

Op de A1 stond het op meerdere plekken vast. Tussen Stroe en Hoevelaken hadden weggebruikers een halfuur vertraging na een ongeluk. De weg is inmiddels weer vrijgegeven. Ook vanuit Twente richting Bathmen stond het vast, de vertraging was daar maximaal tien minuten.

A28

Tussen Putten en knooppunt Hoevelaken staat het structureel vast in de ochtendspits. Een ongeluk tussen beide plaatsen deze ochtend leidde vandaag tot een vertraging van maximaal een halfuur. Van 't Harde naar Zwolle hadden weggebruikers tien minuten vertraging.  Later in de ochtend kwam er nog een file bij op de A28. Van knooppunt Lankhorst naar Zwolle stond het vast: acht kilometer file en tien minuten vertraging.

De A50 was deze ochtend eveneens het toneel van een ongeluk, vlakbij knooppunt Waterberg. De linkerrijstrook ging dicht en verkeer kwam vanaf knooppunt Beekbergen in de file. De vertraging liep al snel op tot een halfuur. De linkerrijstrook werd tegen 08.00 uur weer vrijgegeven. Tussen Heerde en Epe kwam je deze ochtend ook in de file terecht, daar hadden automobilisten zo’n tien minuten vertraging.

Provinciale wegen

Op de N50 bij Kampen stond het in beide richtingen vast. Vanaf knooppunt Hattemerbroek bedroeg de vertraging maximaal een kwartier. De andere kant op was dat zo’n vijf minuten.

Richting Zwolle stond het op meerdere provinciale wegen vast. Vanuit Dalfsen naar de A28 (N340) reed het verkeer langzaam en ook op de N35 van Raalte naar Zwolle liepen weggebruikers vertraging op.

Tussen Holten en Lochem (N322) gebeurde aan het einde van de ochtendspits een ongeluk met vier voertuigen. Dit leidde tot veel vertraging voor verkeer dat vanaf de A1 de afslag richting Lochem nam.

De verkeerssituatie tegen 08.40 uur in Oost-Nederland.
Volledig scherm
De verkeerssituatie tegen 08.40 uur in Oost-Nederland. © ANWB

Salland