De N35 dwars door Mariënheem. Aan de linkerkant de voorzieningen zoals de kerk en basisschool. Aan de rechterkant het overgrote deel van de woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
De N35 dwars door Mariënheem. Aan de linkerkant de voorzieningen zoals de kerk en basisschool. Aan de rechterkant het overgrote deel van de woningen. © Ronald Hissink

Een weg die een dorp al jaren letterlijk verdeelt: de rijksweg N35, bron van kopzorgen in Mariënheem

De woonkern aan de ene kant, de kerk en basisschool aan de andere kant. Daartussen een dikke streep asfalt en razende voertuigen. De rijksweg N35 zorgt al jaren voor problemen in Mariënheem. De verkeersveiligheid en de leefbaarheid zijn in het geding, daarom staat het verbannen van de weg uit het dorp boven aan het prioriteitenlijstje. Maar de plannenmakerij duurt al tientallen jaren, en de beloofde rondweg ligt er ook niet binnen een paar jaar. Hoe staat het er nu écht voor in Mariënheem?

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    3

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Salland