Eigenaren onbemande kraampjes in Salland ontmoedigen dieven

videoSteeds vaker gaan dieven aan de haal met geld en producten van onbemande kraampjes in het buitengebied van Salland. Sommige verkopers nemen drastische voorzorgsmaatregelen, andere stoppen er zelfs mee.  

Nee, het zijn doorgaans geen jongeren die groente, fruit, aardappelen, eieren en andere producten stelen bij onbemande verkoopkraampjes. Meestal kijken juist oudere passanten eerst schielijk om zich heen, waarna ze snel iets van hun gading mee grissen zonder af te rekenen. Soms breken ze zelfs het geldkistje open om luttele euro's buit te maken.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Salland