Rijkswaterstaat gaat vijf weken lang flink aan de slag op de N35 en enkele parallelwegen.
Volledig scherm
Rijkswaterstaat gaat vijf weken lang flink aan de slag op de N35 en enkele parallelwegen. © Gerard Vrakking

Ernstige verkeershinder tussen Raalte en Wierden vanaf 1 juli

Wie van 1 juli tot 5 augustus gebruik wil maken van de N35 tussen Raalte en Wierden moet rekening houden met ernstige verkeershinder. Rijkswaterstaat gaat vijf weken lang flink aan de slag op deze rijksweg en enkele parallelwegen.

In deze periode is steeds een deel van de N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd en slechtere bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland. Volgens Rijkswaterstaat rijden er op werkdagen gemiddeld 20.000 voertuigen per dag op dit traject.

Extra reistijd

De regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan volgens Rijkswaterstaat oplopen tot 30 minuten. De omleidings- en adviesroutes zullen worden aangegeven op borden boven en naast de weg.

Sluiproutes

Moet je van pak ‘m beet Enschede naar Zwolle, kun je omrijden via de A1 naar Apeldoorn en dan de A50 naar Zwolle. Wie vanuit Twente naar Raalte of Heino wil adviseert Rijkswaterstaat om te rijden via de N36 richting Ommen of de A1 en de N332 bij Holten. ,,Er zijn ook weggetjes binnendoor, maar als iedereen onze adviesroutes volgt, is voor iedereen de vertraging zo minimaal mogelijk”, aldus een woordvoerster.

Geluiddempend asfalt

Rijkswaterstaat gaat het asfalt van de N35 vervangen door geluiddempend asfalt. Daarnaast worden glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en paaltjes in de berm geplaatst om de rijbaanscheiding duidelijker te maken en te voorkomen dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Planning

De planning van de werkzaamheden ziet er als volgt uit. Van maandag 1 juli tot zaterdag 6 juli uur is de zuidelijke parallelweg afgesloten. De noordelijke parallelweg is dicht van maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli.

De N35 is vervolgens van maandag 15 juli tot maandag 5 augustus in beide richtingen afgesloten vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot de Grotestraat in Nijverdal.

Van maandag 22 juli tot vrijdag 2 augustus is de N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de Salland-Twentetunnel in Nijverdal in beide richtingen volledig afgesloten.

Tot slot is de N35 vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de kruising met de N350 in beide richtingen afgesloten van maandag 22 juli tot donderdag 25 juli. De noord-zuid verbinding (de N347) vanaf en door Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen blijft beschikbaar.

De alternatieve routes die Rijkswaterstaat voorstelt.
Volledig scherm
De alternatieve routes die Rijkswaterstaat voorstelt. © Rijkswaterstaat
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Salland