Volledig scherm
Koeien en kalfjes voeren is een van de vele activiteiten tijdens De Boeren Beleving, het eerste landelijke evenement van Salland Boert en Eet Bewust. © Fotograaf Ilse

Ervaar boerenleven in Salland: biggen knuffelen en yoga tussen geiten

Koeien melken en kalfjes voeren, biggen knuffelen en een exclusieve yogales tussen de geiten? Dit en nog veel meer is mogelijk tijdens De Boeren Beleving. Dit eerste landelijke evenement van Salland Boert en Eet Bewust wordt van 28 tot en met 30 juni gehouden. 

De bezoekers van deelnemende bedrijven in Salland kunnen niet alleen zelf het boerenleven ervaren, maar er is ook ruimte voor een goed gesprek. Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens de picknick met streekproducten, een workshop dierverzorging of een van de andere activiteiten neemt hij tijd voor vragen en vertelt hij zijn verhaal.

Begrip

,,Het gesprek aangaan met de omgeving is altijd het uitgangspunt van Salland Boert en Eet Bewust geweest, dit evenement sluit daar heel mooi op aan”, stelt coördinator Heleen van Beek. ,,Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven.”

Kinderen kunnen zich intussen vermaken met een speurtocht en een selfiewedstrijd.

Klik hier voor nadere informatie

Salland