Volledig scherm
Het winnende team van de Esmoreit uit Luttenberg toont trots de cheque ter waarde van 2500 euro. © Gemeente Raalte

Esmoreit uit Luttenberg winnaar van eerste kindergemeenteraad in Raalte

Met hun plan ‘Samen staan we sterker’ hebben leerlingen van katholieke basisschool Esmoreit in Luttenberg gisteren 2500 euro gewonnen tijdens de eerste kindergemeenteraad van Raalte.

Met dit bedrag kan de school voor ouderen dozen gaan maken met spelletjes die zij met kinderen kunnen spelen.

Bij de kindergemeenteraad waren vijf basisscholen met in totaal 173 kinderen aanwezig: Esmoreit uit Luttenberg, De Korenbloem uit Raalte, De Gouden Emmer uit Heino, St-Antoniusschool uit Mariënheem en Kwintijn uit Raalte. De raad zelf bestond uit 25 leerlingen, vijf van elke school.

De vier andere gepresenteerde plannen waren: ‘Groen Raalte’, ‘Lantaarnpalen op zonne-energie’, ‘Gouden Emmer tegen Eenzaamheid’ en ‘Huiselijk gevoel voor ouderen’.

Hulp

Elke school kreeg hulp van een raadslid. De raadsleden gaven uitleg over de gemeenteraad en hielpen mee met het projectvoorstel.

Doel van de kindergemeenteraad is kinderen uit de gemeente Raalte op een speelse manier in aanraking te laten komen met politiek. Ze laten ervaren hoe democratie werkt, hoe het gemeentebestuur in elkaar zit en leren hoe je een voorstel maakt en dit vervolgens presenteert aan een grote groep.

Salland