De grote carnavalsoptocht in Raalte kent dit jaar een andere route. Onder meer omdat de Plas en de Grote Markt op de schop licht. De stoet kan nog wel langs café de Gouverneur.
Volledig scherm
PREMIUM
De grote carnavalsoptocht in Raalte kent dit jaar een andere route. Onder meer omdat de Plas en de Grote Markt op de schop licht. De stoet kan nog wel langs café de Gouverneur. © Ronald Hissink

Even wennen: nieuwe route voor de Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte

Het zal voor het trouwe publiek even wennen zijn. De deelnemende carnavalswagens aan de grote carnavalsoptocht in Raalte rijden zondag 19 februari een andere route. Geboren uit noodzaak, nu belangrijke plekken als de Plas en de Grote Markt op de schop liggen. ,,Met de gewijzigde route hoeven wagenbouwers gelukkig geen concessies te doen.”

0 reacties

 1. Wat doen Canadezen die voor oorlogsherdenking naar Lettele komen ineens tussen de trampolines van de speelgoedwinkel?
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Wat doen Canadezen die voor oorlogsher­den­king naar Lettele komen ineens tussen de trampoli­nes van de speelgoed­win­kel?

  Een groep Canadese militairen is in Lettele op bezoek geweest voor de herdenking van drie soldaten die daar in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. Naast de gebruikelijke plechtigheden bij het monument in het dorp trok het gezelschap ook naar een vreemde plaats: de speelgoedwinkel even verderop. Daar gebeurde tijdens de bevrijding van Lettele iets opmerkelijks.
  Lettele