Op de Sallandse Heuvelrug was het was een komen en gaan van pedalerende bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Sallandse Heuvelrug was het was een komen en gaan van pedalerende bezoekers. © Ronald Hissink

Fietsers zien niets in sluiten MTB-route op Sallandse Heuvelrug: ‘Met fatsoen kunnen mens en natuur naast elkaar bestaan’

De gehele mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug mogelijk afsluiten om de hazelworm en zandhagedis te beschermen? Als het aan fietsers ligt, gaat dat veel te ver. Dat leert een bezoekje aan de Sallandse Heuvelrug, op een zonnige dag waarop het een komen en gaan is van pedalerende bezoekers. 

3 reacties

 • HAM Boelens

  11 maanden geleden
  Wat een onzin weer. Het wordt steeds gekker. Laat de mountainbikes gewoon lekker fietsen, mits ze van het pad afgaan. Ze hebben speciale paden aangelegd voor hen. En dan is er ook nog één die dan in de weg wil lopen?!?! Er zijn Paden genoeg voor wandelaars en voor fietsers, dus.
 • H de Vries

  11 maanden geleden
  Met fatsoen zouden er geen natuurreservaten nodig zijn. Maar helaas.... . Dus flora en fauna hun rechten teruggeven en de recreërende mens doet een stapje terug naar het gewone buitengebied.
 • RG Kuik

  11 maanden geleden
  Ik fiets al meer dan 40 jaar over de prachtige Sallandse heuvelrug. Vroeger reed je overal. Nu is het goed geregeld met de verplicht atb routes. Mens en dier kunnen prima samen gebruik maken van de heuvelrug. Bij het rijden op de atb heb je, voor de eigen veiligheid, je ogen altijd op de weg gericht. Ik heb nog nooit een hagedis dood zien liggen, laat staan doodgereden. Roel Kuik
 1. Stoffelijke overschotten van ruim driehonderd nonnen en één pastoor uit Raalte gaan verhuizen
  PREMIUM

  Stoffelij­ke overschot­ten van ruim driehon­derd nonnen en één pastoor uit Raalte gaan verhuizen

  Het kerkhof van de Zusters van Liefde in Raalte wordt op korte termijn geruimd. Het gaat om 354 graven op het terrein van zorginstelling Angeli Custodes, achter het voormalig ziekenhuis. De graven zullen in maart en april door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. De stoffelijke resten worden gecremeerd en vervolgens in Tilburg herbegraven. Het kloosterkerkhof wordt aan zorginstelling Angeli Custodes geschonken en zal bij de tuin worden getrokken.
  Raalte, Deventer