Speciaal voor fietsers wordt er een lus aangelegd onder het spoor door bij kruispunt Bos in Raalte.
Volledig scherm
Speciaal voor fietsers wordt er een lus aangelegd onder het spoor door bij kruispunt Bos in Raalte.

Fietslus komt er bij kruispunt Bos

Fietsende scholieren houden ook na de aanleg van kruispunt Bos bij Raalte een veilige verbinding tussen Heino en het Carmel College. De gemeenteraad van Raalte ondersteunde donderdagavond unaniem dat de fietslus onder het spoor en de N348 hoe dan ook wordt aangelegd.

De vraag is alleen nog wie deze 2 miljoen euro kostende voorziening gaat betalen. De fietslus maakt deel uit van het bestuursakkoord tussen rijksoverheid, provincie en de gemeente Raalte over kruispunt Bos, waarmee in totaal 50 miljoen euro is gemoeid. Indien die begroting wordt overschreden, gaat dat ten koste van het budget van de fietslus.

Motie

Wethouder Wout Wagenmans zei dat in dat geval de provincie en de gemeente Raalte voor de extra kosten zullen opdraaien. De gemeenteraad ondersteunde na een spoeddebat voltallig de motie van Lokaal Alternatief dat 'de genoemde fietsverbinding er komt'.  

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

Salland