Wout Wagenmans.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout Wagenmans. © Gemeente Raalte

GB-wethouder Wagenmans overleeft motie van wantrouwen

Het voortbestaan van Wout Wagenmans als wethouder van Raalte hing maandagavond aan een zijden draadje. De politiek bestuurder heeft begin oktober vertrouwelijke informatie gelekt naar een eigenaar van grond aan de Van der Capellenweg in Heino. Daardoor heeft de gemeente Raalte, die het recht van eerste koop op de grond wilde, het nakijken.

 1. Hatto Heim haalt titel overtuigend binnen, SVI verplettert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen
  Liveblog

  Hatto Heim haalt titel overtui­gend binnen, SVI verplet­tert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen

  Hatto Heim is de kampioen van de derde klasse C. Als je in de kampioenswedstrijd met 1-4 wint bij de eerste achtervolger is dat natuurlijk niet meer dan verdiend. Maar de meeste indruk maakte SVI, dat met ruime cijfers te sterk was voor koploper SDV Barneveld. Ook in de hoogste competities rolde de bal, maar Flevo Boys, HHC Hardenberg, Staphorst en VVOG konden allemaal geen tot weinig potten breken. Ook bij DVS’33 lukte er weinig. De ploeg uit Ermelo had echter wel wat te vieren.
 2. We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’
  PREMIUM
  met video
  43

  We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’

  Nederland is een van de grootste delta’s van Europa en dagelijks stromen er miljarden liters rivierwater ons land binnen. Hoe kan het dat we dan tóch al jaren een extreem droogteprobleem hebben? Ecohydroloog Flip Witte, dé ‘droogteprofessor’ van Nederland, weet het antwoord. ,,Boeren klagen over droogte, maar zijn zelf de grootste boosdoener.”
 3. Gemeente maakt 75.000 euro vrij voor kunstenaar die veelbesproken Olster tunnel gaat opfleuren
  PREMIUM

  Gemeente maakt 75.000 euro vrij voor kunstenaar die veelbespro­ken Olster tunnel gaat opfleuren

  Een kunstenaar neemt de veelbesproken fietstunnel in Olst onder handen genomen voor de opening voor inwoners. Hoewel de gemeente Olst-Wijhe niets verplicht is, maakt ze tienduizenden euro’s vrij voor kunst in de tunnel. Kunstenares Marina Nijdeken gaat de wanden van de fiets-voetgangerstunnel verfraaien. Of inwoners direct bij de oplevering door de tunnel kunnen fietsen, hangt af van een nog lopende rechtszaak.

Salland