Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto uit 2018. Het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte zoekt vijfhonderd collega's in Raalte. © redactie De Stentor

Geen werkloze Raaltenaren, maar vooral veel meer migranten aan de slag bij Jumbo Raalte

Het moest een boost worden voor de werkgelegenheid in Raalte. Dat werd het ook, maar niet voor de mensen die de gemeente Raalte op het oog had. Het blijkt dat er veel minder werklozen en mensen in de bijstand uit de regio Raalte aan de slag zijn gegaan bij het distributiecentrum in Raalte dan voorheen werd gedacht. De vacatures zijn veelal opgevuld door arbeidsmigranten.

Het distributiecentrum van Jumbo Supermarkten kwam in 2018 naar het industrieterrein van Raalte toe. ,,Een enorme impuls voor onze gemeente", stelde wethouder Jacques van Loevezijn toen. De ‘enorme impuls’ moest ervoor zorgen dat veel werkloze Raaltenaren en mensen in de bijstand weer aan de slag konden. Het distributiecentrum zocht immers vijfhonderd nieuwe medewerkers. Nu blijkt dat ruim de helft van de vijfhonderd werknemers arbeidsmigranten zijn. 

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

Salland