Geen ja/ja-sticker, als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen ja/ja-sticker, als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt. © Gemeente Lelystad

Gemeente Olst-Wijhe draait huis-aan-huiskrant niet de nek om: géén ja/ja-sticker op de brievenbus

Als het aan het college van burgemeester en wethouders in Olst-Wijhe ligt, hoeven inwoners geen sticker op hun brievenbus te plakken om aan te geven dat ze de huis-aan-huiskrant én reclame willen ontvangen. De ja/ja-sticker is in een aantal plaatsen in Nederland ingevoerd om papierverspilling tegen te gaan, maar Olst-Wijhe wil niks veranderen aan de huidige situatie. Wat zijn volgens Olst-Wijhe de voors (Ja) en tegens (Nee) van de ja/ja-sticker?

 1. Ambtenaar kijkt op locatie mee met ontwikkelaar zonnepark in Heino. Buren: ‘Waar staat de gemeente eigenlijk?’
  PREMIUM

  Ambtenaar kijkt op locatie mee met ontwikke­laar zonnepark in Heino. Buren: ‘Waar staat de gemeente eigenlijk?’

  Wat is nou de rol van de gemeente Raalte in de ontwikkeling van zonnepark Telgenbos aan de rand van Heino? Zowel de bewoners van het naastgelegen landgoed De Vlaminckhorst als raadslid Egbert den Daas van Lokaal Alternatief vragen zich dat af. Het is niet voor het eerst dat deze vraag gesteld wordt. De aanleiding nu: een medewerker van de gemeente was samen met de ontwikkelaar op de beoogde zonneparklocatie aanwezig.
 2. Immens populaire video van spoorwegovergang Laag Zuthem door barrière van 100 miljoen views door actie dj’s 3FM
  PREMIUM
  VIDEO

  Immens populaire video van spoorweg­over­gang Laag Zuthem door barrière van 100 miljoen views door actie dj’s 3FM

  Dat video’s soms op onverklaarbare manier goed bekeken worden op YouTube is bekend. Maar dat een spoorwegovergang in Laag Zuthem de grens van 100 miljoen views passeert, is ongekend. Justus Moek, de man achter het kanaal Spoorwegovergangen Nederland, kreeg hulp van 3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman. ,,Haal die trein over de honderd miljoen.”
 3. Onduidelijkheid over dijk op Olasfa-terrein Olst: Niemand binnen politiek Olst-Wijhe weet precies hoe het zit
  PREMIUM

  Onduide­lijk­heid over dijk op Olas­fa-ter­rein Olst: Niemand binnen politiek Olst-Wij­he weet precies hoe het zit

  De politieke partijen in Olst-Wijhe worstelen met het Olasfa-dossier. De recente ontwikkelingen rond de invulling van het terrein in Olst houdt de politiek in bezig. Omwonenden zien na jaren saneren alsnog niets van de IJssel na een nieuw aangelegde dijk. Zij claimen dat die er volgens de plannen niet hoort. ,,Dit moet zorgvuldig uitgezocht worden", zegt Stefan Groot Schaarsberg van de VVD.

Salland