Volledig scherm
Dochter Roos, Joost en Mariska in een van de twee opbaarkamers van het Afscheidshuis. Het gezin woont boven. De kist staat opgesteld voor de open middagen en is leeg. © Maarten Sprangh

Gemist? Wonen boven opgebaarde mensen in Apeldoorn en celstraffen geëist tegen biersjoemelaars uit Nijkerk

Jouw regionieuws gemist?Het verhaal over het Apeldoornse gezin dat boven opgebaarde mensen woonde was afgelopen week één van de opmerkelijkste berichten van afgelopen week. Maar er gebeurde veel meer opvallends afgelopen week in Oost-Nederland. Een overzicht van de meest opvallende berichten van deze week:

Biersjoemelaars - Een duo uit Nijkerk moet volgens het Openbaar Ministerie de cel in voor de handel in ‘foute bierfusten’.Het stel zou tienduizenden euro’s hebben verdiend door merkloos bier te verkopen als Amstel, Grolsch en Heineken.

Steekpartij - Een vrouw werd begin deze week door een vijftal mannen lastig gevallen in Zutphen. De 18-jarige vriend kwam op voor zijn vriendin en werd daarna neergestoken. Het vijftal sloeg op de vlucht en is nog spoorloos.

Gegijzelde schippers - De schippers die afgelopen zomer vanwege de lage waterstand werden ‘gegijzeld’ in Deventer hebben daar onnodig vastgezeten. Deze week kwamen de onderzoekresultaten naar buiten. Bedrijven in de haven lagen lange tijd stil en leden tonnen schade.

Verwaarlozing - Voor de tweede keer in korte tijd is er vee afgevoerd bij een boer in de gemeente Steenwijkerland. Ditmaal gaat het om ruim 100 koeien en 80 schapen. De dieren kampten met ontstekingen en er zat schimmel in het voer.

Ganzen - Een onfortuinlijke ganzenfamilie in Zwolle is door aanrijdingen dit jaar al  acht familieleden verloren. De gemeente overweegt de dieren nu te verhuizen.

Volledig scherm
Ze doen geen vlieg kwaad. Maar ze houden zich niet altijd aan onze verkeersregels. © Marco van den Berg
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Salland