Volledig scherm
Gosse Hiemstra. © Gemeente Raalte

Gosse Hiemstra ziet door verstoorde werkrelatie af van wethouderschap Raalte

Gosse Hiemstra ziet toch af van het wethouderschap in Raalte. Een verstoorde werkrelatie met een medewerker van de gemeente Raalte heeft hem tot dat  besluit gebracht. De CDA'er Hiemstra maakte dat donderdagmiddag bekend op een ingelaste persconferentie .

De Deventenaar, die ook de afgelopen zes jaar wethouder was in Raalte, wilde er nog vier jaar aan vastplakken. Op het laatste moment heeft hij ervoor bedankt. ,,Door de verstoorde werkrelatie verdwijnt dat plezier in mijn werk. Daarom heb ik ervoor gekozen om nog voor de installatie dit besluit te nemen.''

Raadsvergadering

Hiemstra wil verder niet ingaan op de verstoorde verhouding tussen hem en de ambtenaar. Hij verwijst naar de verklaring die hij heeft voorgelezen. De andere vier kandidaat-wethouders worden donderdagavond in de raadsvergadering geïnstalleerd. Het CDA moet op zoek naar een andere kandidaat voor het college.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland