Greet (84) uit Boskamp ontsnapt dankzij app aan eenzaamheid na plotseling overlijden van haar man

VIDEO‘Volkomen van de wereld’ was Greet van Reijsen toen haar man Ton in februari 2018 plots wegviel. ,,Ik heb heel hard mijn best gedaan op de been te blijven en onder de mensen te blijven. Daarbij heeft Dag!enDoen! mij enorm geholpen. Ik ben heel erg blij en verrukt over dit systeem en hoop dat het zich kan uitbreiden”, zegt de 84-jarige inwoonster van de Boskamp.  

Elke ochtend en avond pakt Van Reijsen haar tablet met de Dag!enDoen!-app om te zien welke leuke en interessante activiteiten in de omgeving op de agenda staan. Zit er iets van haar gading bij, dan meldt zij zich hiervoor aan en regelt zij meteen het vervoer. Voor hooguit enkele euro’s kan ze zich thuis door een vrijwillige chauffeur laten ophalen en wegbrengen en na afloop weer thuis laten afzetten.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Salland