Greet (84) uit Boskamp ontsnapt dankzij app aan eenzaamheid na plotseling overlijden van haar man

VIDEO‘Volkomen van de wereld’ was Greet van Reijsen toen haar man Ton in februari 2018 plots wegviel. ,,Ik heb heel hard mijn best gedaan op de been te blijven en onder de mensen te blijven. Daarbij heeft Dag!enDoen! mij enorm geholpen. Ik ben heel erg blij en verrukt over dit systeem en hoop dat het zich kan uitbreiden”, zegt de 84-jarige inwoonster van de Boskamp.  

Elke ochtend en avond pakt Van Reijsen haar tablet met de Dag!enDoen!-app om te zien welke leuke en interessante activiteiten in de omgeving op de agenda staan. Zit er iets van haar gading bij, dan meldt zij zich hiervoor aan en regelt zij meteen het vervoer. Voor hooguit enkele euro’s kan ze zich thuis door een vrijwillige chauffeur laten ophalen en wegbrengen en na afloop weer thuis laten afzetten.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Salland