Griezelig zwemmen in de Tijenraan in Raalte, 150 uitgelaten kinderen gaan gewoon lekker hun gang

VideoCorona was zaterdag ver weg voor kinderen tot 17 jaar bij het Halloween- zwemmen in Zwembad Tijenraan. Waar volwassenen hun kroegavondje moeten missen, kon de jeugd twee uur lang met elkaar ravotten in het Raaltese bad. Of het verantwoord is? Ouders vinden van wel. ,,Ik ga ervanuit dat er voldoende toezicht is.’’

 1. Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’
  PREMIUM

  Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’

  De sloop van alle naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg lijkt een stap dichterbij. Tegenstanders wilden graag vier huisjes behouden als gemeentelijk monument, maar de monumentencommissie adviseert Olst-Wijhe deze huisjes geen status te geven. Daarvoor in de plaats gaat de gemeente nu kijken of soortgelijke wederopbouwhuisjes in Wijhe wél tot gemeentelijk monument kunnen worden benoemd. ,,Dat is leuk, maar daar is het ons helemaal niet om te doen. Het gaat ons om Olst’’, zegt Cees Kunkeler van erfgoedvereniging Heemschut.
 2. Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergunning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren
  PREMIUM

  Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergun­ning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren

  Alleen als je een ‘beschermwaardige’ boom in je tuin hebt staan, moet je een vergunning aanvragen als je hem wil kappen. De gemeente Raalte wil minder regels rond particuliere bomenkap binnen de bebouwde kom, maar ondertussen wél beeldbepalende of bijzondere bomen in stand houden. Daarom hebben 610 boomeigenaren van de gemeente te horen gekregen dat ze een boom bezitten die ‘beschermwaardig’ is.

Salland