House2Start wil veertien kant-en-klare huizen voor starters plaatsen in Olst.
Volledig scherm
PREMIUM
House2Start wil veertien kant-en-klare huizen voor starters plaatsen in Olst. © House2Start

Groen licht voor starterswoningen in Olst, maar: ‘Wel veel geld voor weinig huis’

House2Start mag doorgaan met de ontwikkeling van veertien woningen aan de Rietgors in Olst. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten. De woningen zijn speciaal bedoeld voor mensen jonger dan 35 jaar die minimaal vijf jaar in de gemeente Olst-Wijhe hebben gewoond.

2 reacties

 • t reinders

  1 week geleden
  Beste prijs voor een kippenhokje. Gelukkig heb je dan wel net als echte kippen een gezamenlijke tuin🤣🤣
 • Joost Van Zutphen

  1 week geleden
  Beetje jammer van de gemeente. Nog maar een paar jaar geleden kon je huizen kopen waar je maar wilde. Toen kochten starters bijna nooit nieuwbouw (10-15% volgens NVM). Dus waarom nieuwbouw voor starters? Bouw ruime senioren woningen met tuin. Dan komen villa's vrij, die nieuwe bewoners verlaten een twee-onder-een-kap, die weer een rijtjeshuis en die weer een starterswoning. Zo zijn 5 woningzoekenden geholpen (zo telt men echt woningzoekenden, vandaar die hoge aantallen).
 1. Veel animo voor kant-en-klare starterswoningen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspannen’ houtmarkt
  PREMIUM

  Veel animo voor kant-en-kla­re starterswo­nin­gen in Olst, maar prijs wordt opgedreven door ‘overspan­nen’ houtmarkt

  In Olst worden volgend jaar veertien kant-en-klare starterswoningen neergezet in de wijk Zonnekamp. De starterswoningen met 40 of 60 m2 woonoppervlakte komen rechtstreeks uit de fabriek en worden in een halve dag in elkaar gezet. De enige onzekere factor is de prijs, nu de grondstoffenmarkt volledig overspannen is. ,,We hopen dat de markt in het najaar weer wat tot rust is gekomen’’, zegt Christiaan Kats van ontwikkelaar House2Start.

Salland