Volledig scherm
Inwoners van de gemeente Raalte die het niet eens zijn met het kappen van een boom of bomen (en het rooien van een struik of struiken), kunnen dat kenbaar maken op het Meldpunt Bomen op de website van GroenLinks Raalte. © Boas Photo

GroenLinks Raalte zet Meldpunt Bomen online

GroenLinks Raalte heeft het Meldpunt Bomen weer online gezet. Op de website raalte.groenlinks.nl van de partij-afdeling kunnen bezoekers aangeven waar volgens hen onnodig een boom (of meerdere bomen) of een struik (of meerdere struiken) zijn verdwenen. Na de melding onderzoekt GroenLinks of het kappen en het rooien terecht is geweest.

Als de partij-afdeling daarbij tegen onvolkomendheden aanloopt, stelt ze die bij de gemeente aan de kaak. Het formulier op de website biedt ruimte voor het invullen van bijvoorbeeld de locatie waar de boom (of struik) heeft gestaan en de datum waarop is gekapt (of gerooid).

Ook kunnen bezoekers bij het Meldpunt Bomen reageren op het voorgenomen kappen of rooien. Ze kunnen onderbouwen waarom het vellen van een boom (of bomen) of het verwijderen van een struik (of struiken) moet worden voorkomen.

Salland