Grote zoekactie naar overvaller Texaco in Raalte

VideoDe Texaco in Raalte is vanavond overvallen. De politie is in Raalte bezig met een grote zoekactie, naar aanleiding van de overval.

De politie cirkelt met een helikopter boven Raalte en is op zoek naar de dader.  De overval vond tegen 20.45 uur plaats en werd gepleegd door één gemaskerde overvaller. Hij bedreigde de tankshopmedewerker met een wapen en heeft een geldbedrag meegenomen.

De politie Raalte heeft op social media een oproep verspreid.  Het signalement van de overvaller luidt: man, ongeveer 1.90 meter lang, zwart gekleed, rugzak op met folie. De dader zou na de overvaller zijn gevlucht in de richting van de Reiger.

De politie zoekt daarnaast de bestuurder van een Volkswagen-bestelbus, die rond het tijdstip van de overval op de Weidelaan reed. Mogelijk was de kleur van het bestelbusje grijs. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij het tankstation in Raalte. Het is niet bekend of de overval op het tankstation plaatsvond of dat hier beelden alleen worden opgevraagd. © Arnold Roolvink
  1. Marathonlopers uit Kenia kijken ogen uit in Salland: Met zóveel koeien ben je rijk?!
    video

    Marathonlo­pers uit Kenia kijken ogen uit in Salland: Met zóveel koeien ben je rijk?!

    In Kenia bestieren ze een boerderij met hooguit vijf koeien. De bedrijven die ze deze week in Nederland bezoeken herbergen meer dan honderd stuks melkvee. De tien Keniaanse atleten en hun aanhang, zaterdag liepen ze nog de Halve Marathon in Zwolle, kijken hun ogen uit. Op initiatief van het Platform Natuurlijke Veehouderij leren ze hoe het eraan toe gaat op een Nederlandse boerderij. ,,Ze hebben hier de beste koeien."

Salland