De buurtbus van TwentsFlex.
Volledig scherm
De buurtbus van TwentsFlex. © Gemeente Rijssen-Holten

Groter bereik van buurtbus door extra halte in Nieuw-Heeten

Voor inwoners van Nieuw Heeten die afhankelijk zijn van de buurtbus, wordt de wereld een stukje groter. Flexibele vervoerservice TwentsFlex Rijssen-Holten neemt vanaf vandaag halte ‘t Pleintie tegenover de kerk in gebruik om inwoners naar Rijssen-Holten te vervoeren.

Vanaf die halte vertrekt ook de buurtbus die vanuit Nieuw Heeten naar Okkenbroek, Lettele en Deventer gaat. Het maakt het voor mensen uit Rijssen-Holten ook makkelijk met de bus naar bijvoorbeeld het Deventer Ziekenhuis te gaan.  

Bestellen via internet of bellen

Een rit met TwentsFlex kost twee euro per persoon, die reizigers kunnen betalen met hun pinpas in de bus of met de ov-chipkaart. De reiziger bestelt een rit via internet of door te bellen, op basis van de gewenste vertrek- of aankomsttijd. 

De rit per buurtbus, lijn 590, van Nieuw Heeten naar Deventer kost drie euro. Ook zijn er voordeliger strippenkaarten beschikbaar. 

  1. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
    PREMIUM

    Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

    Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland