Het moment dat Kevin K. wordt aangehouden in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het moment dat Kevin K. wordt aangehouden in Den Haag. © ANP

Hagenaar die meisje (15) dagenlang verborg om seks mee te hebben maakte ook kinderporno in Heino

De 32-jarige Kevin K. heeft een minderjarig meisje uit Berghem vijf dagen lang verborgen gehouden om seks met haar te hebben. Dat stelt de rechtbank Oost-Brabant bij vonnis vast. De man moet naar de gevangenis en zich daarna laten behandelen.

 1. Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’
  PREMIUM
  1

  Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’

  De sloop van alle naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg lijkt een stap dichterbij. Tegenstanders wilden graag vier huisjes behouden als gemeentelijk monument, maar de monumentencommissie adviseert Olst-Wijhe deze huisjes geen status te geven. Daarvoor in de plaats gaat de gemeente nu kijken of soortgelijke wederopbouwhuisjes in Wijhe wél tot gemeentelijk monument kunnen worden benoemd. ,,Dat is leuk, maar daar is het ons helemaal niet om te doen. Het gaat ons om Olst’’, zegt Cees Kunkeler van erfgoedvereniging Heemschut.
 2. Drukte bij paspoortaanvragen in Salland, Deventer, Zutphen en de Achterhoek: sommige gemeenten hanteren langere levertijd
  PREMIUM

  Drukte bij paspoort­aan­vra­gen in Salland, Deventer, Zutphen en de Achterhoek: sommige gemeenten hanteren langere levertijd

  Er is beduidend meer vraag naar nieuwe paspoorten. Dat merken de gemeenten in de regio Salland, Deventer en de Achterhoek. Doordat steeds meer landen toegankelijk worden voor vakantiegangers uit Nederland, besluiten meer mensen een paspoort aan te vragen. Een enkele gemeente waarschuwt voor langere wachttijden. Dat zijn bijvoorbeeld Zutphen, Berkelland en Brummen.

Salland