Volledig scherm
PREMIUM
Niels Tomson is een van de bedenkers van HalloBoer. Wie langs een akker fietst en door nieuwsgierigheid wordt bewogen, kan via de site napluizen welk bedrijf de opkomende mais straks zal verwerken. © Gerard Vrakking

HalloBoer opent etalage voor alle Overijsselse streekproducten

Een lonkende etalage op internet voor streekproducten, maar ook een gids die consumenten wegwijs maakt in het plattelandse doolhof van akkers, weilanden en bedrijven. U bent welkom bij HalloBoer.

Begonnen als lokaal pilotproject begroeten de bedenkers van HalloBoer op 24 augustus vanaf Stöppelhaene in Raalte heel Overijssel. Vanaf volgend jaar is ook de rest van Nederland welkom.

  1. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
    PREMIUM

    Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

    Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland