Volledig scherm
Filmproducent Rick Engelkes gaat na twintig jaar een vervolg maken op de hitfilm Kruimeltje uit 1999. De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. © ANP Kippa

Heeten decor nieuwe Kruimeltje-film, Heetenaren gezocht als figuranten

Heeten wordt deels het decor van de nieuwe Kruimeltje-film die volgend jaar februari in de bioscoop te zien moet zijn. De filmmakers zijn ook op zoek naar Heetenaren die willen figureren in de film.

Voor het vervolg op de succesfilm uit 1999 is men op zoek naar personeel van het weeshuis. Dat moet worden gespeeld door mannen tussen de 25 en 30 jaar met blond haar of blonde krullen. Andere belangrijke eigenschappen: je mag niet bang aangelegd of allergisch voor paarden, honden of hooi zijn, aldus het castingbureau.

Vergoeding

De draaidagen zijn op 17 april en 16, 17, 18 en 23 mei in Heeten. Voor elke draaidag is een vergoeding van 50 euro beschikbaar.

Producent

De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. Rick Engelkes, die een hoofdrol in de originele Kruimeltje speelde, produceert de film. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle en de regie is in handen van Diede in ’t Veld.

Salland